IT-support i Bromölla

Tekniska prylar kan krångla till det för oss ibland och därför har vi på Welins startat upp en IT-support i Bromölla! Naturligtvis gäller RUT-avdrag för tjänsten. Du kan få hjälp med allt från att se över dina abonnemang till att koppla in den nya routern, komma igång med din nya mobiltelefon eller få hjälp med en krånglande dator.

Abonnemang

Det är många som idag har onödigt många abonnemang för datorer, telefoner, surfplattor med mera. Allt fler saker i våra hem blir uppkopplade mot nätet och allt fler skenande kostnader för abonnemang följer hand i hand med det.

Ett exempel:

Anita använder Internet till att läsa tidningar, dela bilder på Facebook och hålla kontakten med familj och vänner.

Anita har en 4G-router, som hon fått gratis av sin operatör mot att hon tecknat ett abonnemang så hon kan surfa med sin dator och ta med sig anslutningen till sommarstugan om hon vill.

Utöver detta har Anita en fiberanslutning i sin bostad, en mobiltelefon och en surfplatta. Mobiltelefonen har en surfgräns på 10 Gigabyte per månad. Surfplattan har hon ett eget abonnemang till, med 50 Gigabyte surf.

Sammanlagt betalar Agneta för fyra abonnemang, när hon egentligen på sin höjd behöver två.

Mobilen som router

En mobiltelefon (gäller både Android och iPhone) kan man använda för att koppla upp sin dator eller surfplatta till Internet via. Den fungerar då som en router. Med andra ord skulle Anita i exemplet ovan kunna spara många hundralappar genom att säga upp abonnemanget hon har till sin surfplatta och sin 4G-router. Hon behöver ingen 4G-router, eftersom telefonen hon har redan innehåller en. Hon behöver inget separat abonnemang till sin surfplatta eftersom hon kan koppla upp den på Internet via sin telefon. Detsamma gäller för hennes dator.

Med en fiberanslutning i bostaden och ett mobilabonnemang kan Anita komma åt alla tjänster hon redan använder. Hur mycket skulle du kunna spara?

Kom igång med din nya mobil

Har du köpt en ny mobil? Ligger det en massa bilder, kontakter och sms i den gamla som du skulle vilja ha kvar i den nya? Är du osäker på hur du ska komma igång och få över all information? I så fall kan vi hjälpa dig att komma igång och det tar oftast inte mer än en timme!

Fel på datorn?

Har du fått tekniskt fel på din dator? Kanske startar den inte som den ska. Den behöver kanske en rejäl genomgång för att den blivit väldigt långsam?

Många bekymmer kan dyka upp när det kommer till datorer och ibland kör man fast i letandet efter en lösning. Vi hjälper dig få ordning på din dator och ser till att allt fungerar som det ska!

Koppla in bredband

Det är många som gläds åt att den nya fiberanslutningen är redo att börja användas. Men det kan vara en djungel att reda ut vilket abonnemang man behöver och vilken utrustning som krävs för att det ska fungera som tänkt.

Vi hjälper dig med allt från val av abonnemang till ditt bredband till val av teknisk utrustning du behöver och installation.

Pris för IT-support

Vad kostar det då? 

IT-support ingår i det som kallas hushållsnära tjänster och du får därför göra RUT-avdrag för tjänsterna.

Priset per timme är 250 kr efter RUT-avdrag (privatpersoner) eller 400 kr/timme ex moms för företag. Minsta debiterbara tid är en timme. Naturligtvis får du en uppskattning av hur lång tid som behövs innan vi påbörjar något.